Virallisesti

Täydellinen kybersota "vain ajan kysymys"

  • Täydellinen kybersota "vain ajan kysymys"
  • Täydellinen kybersota "vain ajan kysymys"
  • Täydellinen kybersota "vain ajan kysymys"
  • Täydellinen kybersota "vain ajan kysymys"
  • Täydellinen kybersota "vain ajan kysymys"

Mitä veikkaat, kuinka monta Suomen 100:sta suurimmasta yrityksestä on hakkeroinnin kohteena juuri nyt? Jos sanoit “kaikki”, onneksi olkoon. Jos sanoit jotain muuta, astu ulos pappilanraitilta ja hengitä hetki 2000-luvun ilmaa.

 

Kun päivität tietokoneesi käyttöjärjestelmää, virusturvaa tai ohjelmistoa, asentuu haittaohjelma koneellesi ja imuroi välittömästi kaikki tiedostosi, jopa ne, jotka luulit poistaneesi. Jos et päivitä tietokoneesi käyttöjärjestelmää, virusturvaa tai ohjelmistoa, asentuu haittaohjelma koneellesi ja imuroi välittömästi kaikki tiedostosi, jopa ne, jotka luulit poistaneesi.

 

Valokuvistasi kerätään paikannustiedot: missä otettu ja milloin otettu. Hahmontunnistusjärjestelmä arkistoi kuvissasi esiintyvät henkilöt. Pankkitunnuksesi kerätään talteen sinun ne näppäillessäsi, jonka jälkeen kortillasi tehdään hintavia ostoksia ja tilisi tyhjennetään. Jos sinulla käy tuuri, haittaohjelma vain “rikkoo” tiedostosi ja korjaa ne maksua vastaan.

 

On toki mahdollista, että säilyt turvassa tältä kaikelta. Harmi vain, että ystäväsi eivät. Heidän saastuneet koneensa ilmoittavat haittaohjelmalle koneesta löytyneet sähköpostikontaktit ja bluetoothin kautta myös puhelimen yhteysluettelon. Mikfofonin välityksellä kerrotut salaisuudet kerätään myös, samalla tavalla kuten sähköpostit ja google-haut. Myös pornohistoriasi tulee ilmi. Kategorisoituna genreittäin.

 

“Ei minulla ole edes rahaa eikä mitään muutakaan arvokasta tietoa”. Ilmeisesti et ole kuullut haktivisteistä etkä kansallisvaltioista. He toimivat logiikatta, armotta, järjettä, tunteitta, vastuutta, vettä, matta, pakka. Nuoruudessa allekirjoittamasi kansalaisadressi saattaa toimia heille juuri sopivana ärsykkeenä. Yhtäkkiä huomaat, että Bobille lähettämäsi viestit vastaanottaakin vihamielinen Alice, joka käy keinotekoista keskustelua kanssasi sinun huomaamattasi.

 

Joten ehkä nyt mietit, kun reaaliajassa kirjoittamasi tekstit ja ruudunkaappaukset välittyvät eteenpäin, että missä aiot olla, ja kuinka valmistautuneena, kun ensimmäinen virtuaali-Mauser tulittaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa